Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorg i Hedesunda efter dödsolyckan

/
  • Kerstin Rask-Nilsson från Posom-gruppen och kyrkoherde Jan-Erik Isaksson tog emot vänner och anhöriga till olycksoffren i församlingshemmet.

Det råder sorg och förstämning i Hedesunda efter lördagsnattens dödsolycka. I församlingshemmet samlas vänner och anhöriga till de inblandade, för att få veta mera om olyckan och stötta varandra.
– I en liten by blir det så påtagligt att det berör alla, säger Kerstin Rask-Nilsson från Posom-gruppen.

Annons

Redan halv tre på söndagsmorgonen öppnade församlingshemmet i Hedesunda, för att ta emot vänner och släktingar till den avlidne och de tre skadade efter olyckan. Olyckan inträffade i samband med att dansen på Ön slutat, på vägen in mot Hedesunda och bara några 100 meter från kyrkan.
– Det var många som kom till olycksplatsen och sedan vidare direkt hit i morse, berättar Kerstin Rask-Nilsson som ingår i Posom-gruppen och själv bor i Hedesunda.Under hela dagen har folk kommit hit. Rask-Nilsson konstaterar att det är många som är berörda av olyckan.
– Det här är ju förhållandevis unga människor och då blir det ännu mera tydligt hur många som blir inblandade.

Under söndagseftermiddagen bjöd kyrkan in anhöriga och vänner till en gudstjänst på Sandsnäsbadet och på tisdag kommer man att hålla en särskilt sammankomst med anledning av olyckan.
Jan-Erik Isaksson konstaterar, precis som Rask-Nilsson, att väldigt många i Hedesunda på något vis berörs av den tragiska olyckan.
– I det här skedet råder fortfarande chockstämning. Både vänner och släktingar till de skadade och den avlidne har kommit hit, det märks att alla är berörda i den här lilla bygden.
– Samtidigt upplever jag att det finns en styrka med en liten bygd, det finns ett väldigt stöd. Man stöttar och bryr sig om varandra.


På söndagsförmiddagen hölls ett informationsmöte i församlingshemmet i Hedesunda där polis, Posom-gruppen och kyrkoherde Jan-Erik Isaksson tillsammans tog emot både vänner och anhöriga till olycksoffren. Där informerade polisens yttre befäl Johan Månsson om olyckan och alla fick chansen att ställa frågor om det inträffade.
– Vi talade om alla fakta kring olyckan, för att undvika att man yttrar sig på olika sätt och det kommer igång ryktesspridning, säger Isaksson.

Mer läsning

Annons