Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckad nöjeshelg väntar

/

Bryan Adams på Göransson Arena, Carola på Konserthuset och stor dansfest på Parken. Det vankas en riktig superhelg på nöjesfronten.

Annons

För sjätte gången arrangeras Parkenmaran i Gävle med socialdansare och dansbandsdiggare från hela Sverige. Tio band uppträder på två scener under helgen som är en höjdpunkt i danskretsar. Efter succén i höstas då 200 besökare kom utklädde blir det maskeradtema på lördagskvällen då bästa outfit vinner en tredagarsentré till Oktobermaran.

Den som vill gunga till hiphopbeats ska i stället bege sig till Heartbreak på fredagen där rapduon Näääk & Nimo håller hov. Duon är högaktuell efter Näääks programledartriumf i hyllade tv-serien "Lyckliga gatan" till vilken de också gjort titelspåret som är en tolkning av Anna-Lena Löfgrens Svensktopphit från 1967.

På Konserthuset ställer sig Carola på scen inför ett utsålt Gevaliasalen. Under rubriken "Det bästa av mig" turnerar den svenska ikonen med höjdpunkterna från sin över 30 år långa karriär. En och annan "Så mycket bättre"-pärla är nog att vänta från stjärnan som är ute på vägarna för första gången på fem år.

Veckans – vårens – mest celebra besök står Bryan Adams för som gör sin enda Sverigespelning på Göransson Arena i Sandviken. Turnén är en hyllning till Adams genombrottsalbum "Reckless" från 1984 som nyss firade 30-årsjubileum. Göransson Arena har höga förväntningar på konserten.

– Biljettförsäljningen har gått riktigt bra och ökat på sedan förra helgen. Jag tror att det kommer sex eller sju tusen besökare. Det kommer bli en riktigt bra konsert på lördag det är jag övertygad om.

Enligt Granting kommer den kanadensiska rockstjärnan till Sandviken först på lördagen eftersom han har en spelning i Oslo dagen innan. Därefter är han ledig på söndagen innan turnén forsätter till Helsingfors.

– Jag vet inte om han kommer att bo i Gävle eller i Stockholm, säger Fredrik Granting som heller inte kan svara på vilka förband Adams har med sig på turnén.

För den som inte gillar att skråla med i "Summer of 69" men som följt "Så mycket bättre" finns alternativet att gå och se Love Antell som gör en spelning på Klubb Kakel på Gävle Konserthus.

Läs mer om vad som händer framöver i Arbetarbladets scenkalender.

Mer läsning

Annons