Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialiserade jacktjuvar slog till igen

/
  • KRÄSNA TJUVAR. Niklas Bergström, en av delägarna till Intersportbutikerna i Gästrikland, konstaterar att tjuvarna visste precis vad de ville ha: dyra märkesjackor i dun.

Tjuvarna tog bara märkesjackor och ratade alla under 4 000 kronor. Intersport i Valbo köpcentrum hade inbrott under natten till fredagen och blev av med varor värda mellan 300 000 och 400 000 kronor.


– De visste precis vad de skulle ha. Växelkassan brydde de sig inte ens om, säger Niklas Bergström, en av butikens delägare.

Annons

Det är inte första gången som Intersport i Gästrikland råkar ut för specialiserade jacktjuvar. I företaget ingår också butikerna i Sandviken och Gävle.

– I Sandviken har det hänt ett par gånger, senast förra säsongen, berättar Niklas Bergström.

Den gången stal tjuvarna nästan bara Peak Performance-jackor.

I Valbo natten till torsdagen var det två märken som var intressanta: Peak och Sail Racing, de flesta dunjackor. Och tjuvarna tog bara de dyraste, de som kostar från 4 000 upp till 6 000 kronor.

– Det är så tydligt att de visste precis vad de ville ha. Från samma hängare valde de jackor över 4 000 men lämnade dem som kostar 2 500.

Växelkassan var kvar orörd. Tjuvarna tog sig inte tid till att stjäla den. De var ute ur butiken tre minuter efter att larmet gick. Niklas Bergströms slutsats är att de måste ha varit flera personer för att hinna bära ut så många jackor.

Sammanlagt stals mellan 80 och 90 jackor värda mellan 4 000 och 6 000 kronor.

Det är andra gången på kort tid som Valbo köpcentrum har inbrott. För omkring en vecka sedan försökte någon ta sig ner till cigarettdisken genom att såga hål i taket. Det stöldförsöket fullföljdes aldrig.

Den här gången hade tjuvarna sågat sig in genom en dörr till kaféet som ligger intill Intersportbutiken.

– Vi har ett starkt inbrottsskydd med bra lås och rullgaller för alla entréer, så det går inte att bryta upp några dörrar, säger Lennart Carlsson, vd för Valbo köpcentrum.

Niklas Bergström, Intersport i Valbo

Mer läsning

Annons