Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelbutik i Bomhus i konkurs

Ägaren till Håkans servering och spelbutik i Bomhus har begärt sitt företag i konkurs. Restaurangen utsattes i oktober förra året för ett brandattentat och har sedan dess varit stängd.

Annons

 

Det var under natten till 27 oktober förra året som någon eller några kastade in en molotovcocktail genom en fönsterruta på Håkans servering och spelbutik på Furuviksvägen i Bomhus. Ett hakkors sprejades även på byggnaden. Branden utvecklade sig aldrig och kunde släckas innan det uppstod några större skador på lokalen, men sedan händelsen har serveringen hållits stängd, delvis på grund av den pågående polisutredningen.

Hittills har ingen gripits för attentatet.

– Vi har ingen misstänkt och har inte kommit närmare någon lösning. Det har inte kommit fram något som tyder på att det funnits någon hotbild mot ägaren eller att han skulle ha stora skulder, säger polisens utredare Björn Gröndal och tillägger att utredningen ändå går vidare.

Även försäkringsfrågan är fortfarande olöst. Konkursförvaltaren Bertil Wingqvist ska nu göra en bouppteckning och måste först och främst undersöka tillgångar och skulder i bolaget. Inget är värderat än, men på tillgångssidan finns lokalen, inventarier och eventuella försäkringspengar. Bland skulderna finns banklån, skulder till leverantörer och eventuella löneskulder. Marken där lokalen står ägs av kommunen.

Ägaren till Håkans servering och spelbutik gick i går inte att nå för en kommentar. I och med konkursansökan står det dock klart att det inte blir någon nyöppning inom kort som han tidigare lovat.

Mer läsning

Annons