Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spruckna drömmar och gamla mönster i musikal

/
  • Fest och glam, men också falnade drömmar. Elever från Kulturskolan har gjort musikal om en klassträff.

Gamla mönster naglar sig fast.
När klassen har en återträff i vuxen ålder finns gamla hierarkier och töntstämplar kvar.
I musikalen ”Vi gick tillsammans” tecknar elever på Kulturskolan en bild som många säkert känner igen.

Annons

Inför en nära nog fullsatt salong på Spegeln tog ungdomar i åldern 15-17 år ut stegen, sjöng och agerade i går eftermiddag.

I föreställningen möts gamla skolkamrater för att se vart livet burit dem. Föreställningen är tydligt inspirerad av Måns Herngren och Hannes Holms film ”Klassträffen”. Även här finns de två drivande kvinnorna som åtnjutit popularitet under skolåren och nu koketterar med det enda de själva ser som prestigefyllt: man och barn.

Ytterligare en populär tjej har fått ihop det med klassens tönt och sjunker i aktning, medan en annan tjej får skvallrets tungor att rulla genom att kliva ut som transsexuell. Och karaktären Sara graderas ner till noll och intet genom att inte bara vara arbetslös utan också ha en otrogen man.

Tillbakablickar och spruckna drömmar varvas med hopp. Och koreografi, låtar och teater kliver in i varandra.

Föreställningen bygger på elevernas eget arbete med manus, musik och dans. Förberedelserna har pågått under både höstterminen och vårterminen.

– Det här är ett pilotprojekt som ska visa om vi kan blanda olika ämnen på det här sättet, säger dansläraren Johanna Molund.

Mer läsning

Annons