Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staden lever upp under Stadsfesten

/

Stadsfesten i Gävle är i full gång och söder har fyllts med karuseller, matstånd, knallar och glada människor.
– Det är så roligt att det händer nåt i Gävle. De här dagarna får man bara inte missa, säger Gävlebon Maher Basher.

Annons

Skrik från karuseller, flottiga langos, knallar som säljer billiga prylar... Stadsfesten som just nu hålls för tredje året i rad och pågår i fyra dagar är sig lik. Vad är det som lockar?

– Det är ju jätteroligt! Vi vill gärna att det här blir varje år. Barnen leker runt och hela släkten träffas, säger Danna Saead, 29 år.

Solen är på väg ner över söder och köerna ringlar sig långa till de olika matstånden. Tommy Larsson och Irene Söderlund är ute med dottern Johanna, 4 år, och provsmakar.

– Vindsvin, langos, grillspett, korv... Vi har provat det mesta. Det är en risk att man spenderar mycket pengar om man är här varje dag så egentligen tänkte vi stanna hemma. Men så blev det inte, säger Tommy Larsson med ett skratt.

Men alla är inte lika överväldigade över vad Stadsfesten har att erbjuda. För Anneli Duell och Maths Silvesparr räckte det med en snabb titt.

– Vi skulle ha varit ute på sjön egentligen men det blev ju så dåligt väder. Man går igenom det här ganska snabbt.

Kommer ni att komma hit fler dagar?

– Nä, nä, nä, det räcker med en timme... Man tar den "obligatoriska rundan", sen en pilsner som avslutar kvällen. I morgon drar vi ut på havet, säger Maths Silvesparr och försvinner sedan in i öltältet.

Här testar Arbetarbladets reporter Stadsfestens värsta karuseller.

Mer läsning

Annons