Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ dina frågor till de ansvariga i Gävle kommun om flyktingsituationen

Gävle kommun berättade på måndagen att ett nytt tillfälligt flyktingboende, med plats för 80 personer, ska öppnas i Valbo sportcentrum. Tillsammans med det boende som öppnas i Stenebergsskolans gymnastiksal ska det generera 130 nya platser.

Annons

Under tisdagen chattade representanter för Gävle kommun här på arbetarbladet.se, för att besvara läsares frågor.

– Tanken med chatten är bland annat att kommunledningen svarar på varför man öppnar dessa tillfälliga flyktingboenden, dessutom medverkar representanter från verksamheterna som kan svara på sakfrågor. Chatten är en bra möjlighet att snabbt få svar på sin fråga, säger Gävle kommuns presschef Anna-Karin Niemann, säger Gävle kommuns presschef Anna-Karin Niemann.

LÄS OCKSÅ: Flyktingboendet öppnat på Stenebergsskolan – och kommunen planerar fler boenden (TV+TEXT)

Vid chatten kommer kommunalrådet Åsa Wiklund Lång (S), förvaltningschefen för Kultur & Fritid, Kajsa Ravin, och Gävle kommuns grundskolechef Eva Levin att delta.

Allt som allt bereder kommunen 130 tillfälliga boendeplatser. 50 i Stenebergsskolans idrottshall, 80 i Valbo sportcentrum. Det är ännu oklart när flyktingarna kommer att flytta in i respektive förläggningar.

Anna-Karin Niemann säger att många hört av sig till dem i frågan och undrat över hur man kan hjälpa till som volontär och kommunen har ordnat en sida på gavle.se för att samla information om hur man kan hjälpa till.

LÄS MER: Asylhälsan öppnar filial i Gävle för att hinna med alla hälsokontroller

Mer läsning

Annons