Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starta eget-utbildning nära fullsatt innan annonsen gick ut

Många vill starta eget företag just nu. Gävle kommuns utbildning blev fullsatt innan de ens hade annonserat om den.

Annons

I tisdags drog höstens starta eget-utbildning igång i Gävle kommun. Platserna har varit fulla länge – många var anmälda innan annonsen ens publicerades.

– Den 10 augusti kom jag tillbaka från semestern. Då hade redan 29 personer anmält sig. Jag funderade på om vi skulle dra in annonsen, som inte hade gått ännu, men så blev det inte, säger Ida Andersson, tillförordnad näringslivschef i Gävle kommun.

Anmälningsformuläret låg redan ute på kommunens hemsida, och det är dit de sökande måste ha tagit sig.

Kursen har plats för 35 deltagare men på grund av det stora intresset har man tagit in två till. Ytterligare tre står på reservlistan.

– Den brukar alltid bli full, men inte så här fort. Den här gången gick det otroligt fort. Rekordfort!

Nu funderar Ida Andersson och hennes kollegor på om de kan utöka kurserna i Gävle. Om trycket blir högt även i de andra Gästrikekommunerna ska de ta upp frågan med Region Gävleborg, som är samarrangör.

Varför det var ett extra högt tryck på platserna den här gången är oklart, men enligt Ida Andersson brukar man märka av att många är intresserade av den månadslånga kursen efter sommar- och julledigheter.

 – Så fort man har varit ledig ett par veckor brukar folk fundera på om de ska göra något annat. Då har de hunnit fundera på vad de vill.

Ungefär en tredjedel av dem som har gått kursen brukar fortsätta arbeta med sin affärsidé.

Mer läsning

Annons