Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stigs bil krossades i bussolyckan

/
  • hade Änglavakt. Stig Solem körde bilen som blev påkörd av bussen i Överhärde i onsdags. Han klarade sig undan med nack- och ryggskador. ”Det vara bara små tillfälligheter som gjorde att det inte blev värre. Om jag hade kommit några sekunder senare hade bussen kört på mig rakt i fronten”, säger han.
  • Stig Solems bil blev rejält tillknycklad i krocken.

Stig Solem körde bilen som blev påkörd av bussen i Överhärde i onsdags. Han tycker att han hade en otrolig tur som klarade sig undan med nack- och ryggskador.

– Tankarna kom efteråt. Tänk om mina barn suttit i baksätet, säger han.

Annons

Bussolyckan inträffade strax efter klockan 17 på onsdagen. Bussen körde på väg 56 från Hedesunda och var på väg mot Gävle. I Överhärde strax innan korsningen mot Valbovägen, körde bussen på en trottoar och fick sladd och körde in i sidan på en mötande bil. Bussen fick sedan ytterligare en sladd och körde ned i diket. Ingen av de nio personerna i bussen eller chauffören fick några olyckor.

Stig Solem körde den mötande bilen och kände sig skakad efteråt och fick åka till sjukhus. Hela bakdörren och sidan bakom förarplatsen på Stig Solems bil var helt krossad efter kollisionen. Han är tacksam över att han enbart fick har värk i nacken och ryggen efter olyckan. Och han känner sig fortfarande lite skärrad.

– Det vara bara små tillfälligheter hela vägen som gjorde att det inte blev värre. Just precis innan bussen kom testade jag att gasa lite för att se hur halt det var. Jag kom som högst upp i 45 kilometer i timmen. Om jag hade kommit några sekunder senare hade bussen kört på mig rakt i fronten. Det var verkligen tur att ingen satt i baksätet, för hela sidan bakom förarplatsen var intryckt efteråt, säger han.

Stig Solem upplever att busschauffören höll alldeles för hög hastighet i förhållande till det hala underlaget.

– Han körde alldeles för fort i ett helt hopplöst väglag. Bussen kom över i mitt körfält och körde på mig i sidan. Jag hade ingenstans att ta vägen, så jag försökte styra i diket. Jag är glad att ingen i bussen skadades, säger Stig Solem.

Polisen utreder chauffören för vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons