Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnspelare misstänks ha misshandlat sin fru

/
  • Spelaren tilldelades under torsdagen en offentlig försvarare av Gävle tingsrätt.

En idrottsman som spelar i ett elitlag i Gästrikland anhölls under torsdagsmorgonen misstänkt för att misshandlat och hotat sin fru.

Annons

Uppdaterad 17.40

En populär idrottare misstänks för misshandel. Mannen spelar i ett lag på elitnivå.

Han greps under natten mot torsdagen misstänkt för att ha misshandlat sin fru. Spelaren är också misstänkt för olaga hot mot henne.

Gävleborgspolisen bekräftar att en person gripits.

– En man är misstänkt för misshandel och olaga hot mot en kvinna han sammanbor med, säger Peter Hultqvist, polisens vakthavande befäl.

Mannen anhölls av åklagare tidigt på torsdagsmorgonen. Den åklagare som har hand om fallet är Birgitta Fernlund men hon hänvisar till förundersökningssekretess.

– Det stämmer att brottsrubriceringen är misshandel och olaga hot, men det pågår en förundersökning och jag kan i nuläget inte säga något mer om vad mannen ska ha gjort, säger hon.

Hon vill inte kommentera hur misshandeln gått till, varken om något tillhygge används eller hur illa skadad kvinnan är.

Birgitta Fernlund kommer att fatta beslut tidigast under fredagen om idrottsmannen ska häktas eller inte.

– Jag kommer att ta ställning till det under fredagen eller lördagen. Eftersom han anhölls på torsdagsmorgonen finns det tid att vänta till helgen.

Arbetarbladet har pratat med föreningen som mannen spelar i för att höra hur man tänker agera.

– Det vi vet är att en av våra spelare sitter anhållen och nu avvaktar vi åklagarens utredning, säger klubbens sportchef.

Han berättar att han inte haft någon kontakt med varken spelaren eller hans familj under dagen men att klubben kommer att finnas tillgänglig för stötta familjen.

– Jag vill inte spekulera i vad som har hänt. Vi har en väldig tydlig uppförandekod, tydliga regler, för hur en spelare i vår förening ska bete sig men innan vi tar ställning till vad vi ska göra vill vi veta vad åklagaren kommer fram till.

LÄS OCKSÅ: Lagkamraten: "Det är klart att folk blir förvånade och oroade över vad som har hänt"

Mer läsning

Annons