Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldmisstänkt sjuksköterska blir av med legitimationen

En sjuksköterska som misstänkts ha stulit narkotikaklassade mediciner på Gävle sjukhus blir nu av med sin legitimation.
Det innebär att hon inte längre kan jobba som sjuksköterska.

Annons

Det var i våras som man vid en kontrollräkning upptäckte att det hade försvunnit narkotiska preparat från en avdelning på Gävle sjukhus.

Sjukhusets egen utredning av vilka som jobbat och varit inne i läkemedelsförråden när medicinerna försvunnit ledde till att misstankarna riktades mot en anställd.

En sjuksköterska som omedelbart stängdes av från sin tjänst.

Och nu har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd; HSAN, beslutat att dra in hennes sjuksköterskelegitimation.

Det är dock inte de misstänka stölderna på Gävle sjukhus som är den direkta orsaken – utan att sköterskan redan sedan tidigare var satt på så kallad prövotid och att hon misskött sig under tiden.

Det var sjuksköterskans missbruksproblem som gjorde att hon redan för ett par år sedan riskerade att förlora sin legitimation. Men i stället beslutade HSAN om en treårig prövotid för att se om hon klarade av att hålla sig alkohol- och drogfri och sköta sitt jobb.

Under de åren måste hon gå i behandling och regelbundet lämna in drogprover men det har hon inte gjort. Det gjorde att IVO redan i slutet av förra året vände sig till ansvarsnämnden och den har nu beslutat att dra in sjuksköterskelegitimationen.

Mer läsning

Annons