Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för tågen Gävle-Tierp

/

Under Kristi himmelfärds-helgen stängs tågtrafiken av helt mellan Gävle och Tierp. Anledningen är att flera stora jobb ska göras i bygget av dubbelspåret.

Annons

I Skutskär ska två växlar läggas in och stolpar och fundament sättas på plats. I Furuvik ska bullerplank och fundament sättas upp.

14 maj klockan 00.20 stängs tågtrafiken av, och släpps på igen 18 maj klockan 00.20.

Under de fyra dagarna ersätts SJ:s regionaltåg med buss på sträckan medan fjärrtågen får en annan resväg.

Så här löser man trafiken under stoppet, enligt ett pressmeddelande från SJ och Trafikverket.

● Regionaltågen Linköping-Stockholm-Gävle ersätts med buss mellan Tierp och Gävle. Restiden förlängs med cirka 30 minuter. En anpassad tidtabell gäller under de här dagarna.

● Fjärrtågstrafiken Stockholm-Sundsvall reduceras. Tågen leds om och stannar inte i Gävle. För resenärer från Gävle går ersättningsbuss till Sandviken där anslutning till tåg sker. Restiden förlängs med cirka 1,5-2 timmar.

● Fjärrtågen Stockholm-Östersund leds om och stannar inte i Gävle. För resenärer från Gävle går ersättningsbuss till Sandviken eller Storvik där anslutning sker till tåg. Restiden förlängs med cirka 1,5- 2 timmar.

● Nattågen omleds och stannar inte i Gävle. För resenärer från Gävle går ersättningsbuss till Storvik där anslutning sker till tåg. Restiden förlängs med cirka 1,5-2 timmar. Även nattåg på sträckan Stockholm-Göteborg är inställda på grund av banarbete i Göteborgstrakten.

● I Gävle ankommer/avgår bussar från hållplats X. I Tierp avgår bussarna från Järnvägsesplananden i närheten av stationshuset.

Information går också ut via sms, pendlarföreningen TiM , kundprogrammet SJ Prio och sociala medier

Här kan du läsa mer om dubbelspåret och tågstoppet

Mer läsning

Annons