Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor bordellrazzia i Gävle

/
  • oregistrerat nummer. Telefonnumret som anges på skylten är varken registrerad på någon firma eller någon person. På adressen finns det heller ingen firma registrerad.

I går slog civilklädd polis till mot en thailändsk massagesalong i Gävle, där kunderna ska ha blivit erbjudna sexuella tjänster.
Samtidigt fick flera liknande ställen i Stockholm besök av polisen. Även där ska prostitution ha förekommit.
Vid tillslagen greps två personer. De anhölls senare under dagen, misstänkta för grovt koppleri.

Annons

Polisen genomförde vid elvatiden i går förmiddag, efter en längre tids spaning, ett omfattande tillslag mot fem thaimassageinrättningar i Stockholm och Gävle där det misstänks förekomma bordellverksamhet.

Tolv thailändska kvinnor fick följa med in för förhör, tre i Gävle och nio i Stockholm.

Enligt Hesam Akbari, presstalesman på Gävleborgspolisen, släpptes Gävlekvinnorna senare under dagen. Kvinnorna är inte misstänkta för något brott.

Razzian var planerad av Stockholmspolisens citygrupp.

– Gävlepolisen biträdde dem när det gällde hämtningen här, säger Hesam Akbari.

Vid tillslagen i Stockholm greps två personer, de anhölls senare under dagen.

Det handlar om en 59-årig man som är den som stått på hyreskontraktet för både massagesalongen i Gävle och de fyra salongerna i Stockholm. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri. Hans 29-åriga fru är misstänkt för medhjälp till grovt koppleri.

Bevisningen mot dem ska vara mycket stark.

Till SVT:s ABC-nyheter säger Jonas Trolle, kriminalinspektör vid citypolisen, att det inte kan uteslutas att det blir aktuellt med fler gripanden i utredningen. I övrigt är han förtegen om tisdagens husrannsakningar.

Han vill till exempel inte uppge hur många kvinnor som arbetat på de misstänkta bordellerna.

Förundersökningen leds av den Internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Det var bland annat uppgifter från Daniel Siksjö, reporter på Gefle Dagblad, som ledde till att polisen började spana på 59-åringen för tre månader sedan.

Daniel Siksjö besökte i november massagesalongen i Gävle med dold mikrofon och spelade in massösens erbjudande om att köpa en avrunkning mot betalning.

Enligt kriminalkanalen.se har de, ofta unga, kvinnorna som jobbar på massageinrättningarna erbjudit sex för några hundralappar. Polisen har under spaningen säkrat bevis, bland annat i form av direkta erbjudanden om sex.

De centrala personerna i utredningen står för hyreskontrakt och firmabildning, mot att de får procent på intäkterna. Kvinnorna på massageinrättningarna arbetar ofta med oklara anställningsformer, där huvuddelen av lönen betalas kontant för att undvika skattekontroll.

Mer läsning

Annons