Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora förseningar efter signalfel

Ett omfattande signalfel har ställt till det rejält för tågtrafiken norr om Stockholm. Bara ett spår kan användas för pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express.

Annons

– Det är mycket kraftiga förseningar, säger Lars Hedström, presskommunikatör vid Trafikverket.

Felet inträffade tidigt på fredagskvällen och det finns ingen prognos för när det kan vara åtgärdat.

Under långfredagen var det även bekymmer för många som skulle åka tåg söderut.

Järnvägssträckan Stockholm–Södertälje är avstängd på grund av banarbeten, liksom flera andra sträckor under påsken. Men de bussar som ersatte tågen mellan Stockholm och Södertälje fastnade i köer på E4. Enligt SJ drabbades få passagerare av förseningar och de flesta nådde sina anslutningståg söderut i Södertälje.

Tågen inväntade i möjligaste mån på busspassagerarna. Och enligt Lars Hedström på Trafikverket avtog köbildningen på E4 under eftermiddagen.

På landets vägar fick påsktrafiken annars en lugn start. Men i Skåne var det halt på sina håll, och två smärre krockar med personbilar inträffade i Eslöv och Höör. Inga köer rapporterades dock. Även i Västra Götaland var det lugnt.

– Det är inget på de stora lederna. Vi har torrt och fint väder, säger Göran Carlbom vid polisen i Västsverige.

Ett kortare stopp drabbade på förmiddagen tågsträckan Göteborg–Uddevalla. Mellan Göteborg och Ytterby är tågtrafiken inställd till och med den 6 april på grund av banarbete. Bussar ersätter.

Mer läsning

Annons