Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Gävlefastigheter säljs via Kronofogden

I oktober säljer Kronofogden sju stora fastigheter i Gävle på exekutiv auktion. Bland andra affärshuset Konturen och huset vid Stortorget där Friskis och Svettis och Centralbageriet ligger. Orsaken är att fastighetsjätten Kefren Properties gått i konkurs.

Annons

Marknadsvärdet för kvarteret Konturen är satt till 143 miljoner kronor. Fastigheten på andra sidan Stortorget, där Apoteket Hjärtat och Riksbyggen också har lokaler, bedöms ha ett marknadsvärde på 45 miljoner. Men hur högt priset blir på auktionerna 5 och 7 oktober bestäms av högstbjudande.

Även kontors- och industrilokaler i Strömsbro, Forsbacka och Hemsta, på Näringen och Sörby Urfjäll säljs genom Kronofogdens auktioner. De kommer att hållas i Stockholm, men fastigheterna visas för intresserade i början av september.

För stora lån

– Vi ser fram emot en stabil fastighetsägare, säger Eva Pettersson, ägare till Klädpiraten som ligger i källarvåningen i Konturen.

Mer än så vill hon inte uttala sig. Andra hyresgäster som Arbetarbladet varit i kontakt med säger att de inte haft så mycket med fastighetsägaren att göra.

– Vi har en bra förvaltare från ISS. Det fungerar bra här för mig. Hur det blir efter ägarbytet vet vi ju inte än, säger Magnus Bergström som har skivaffär i Konturen-fastigheten.

Anledningen till konkursen var att företaget hade för stora lån i förhållande till fastigheternas värde.

Mer läsning

Annons