Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort dopningbeslag i förråd intill gym

Den 51-årige Gävlebo suttit häktad som misstänkt i den stora dopningshärvan med Gävle som huvudort släpptes på onsdagen på fri fot. Kvar i väntan på åtalet sitter huvudpersonen, en 34-åring med anknytning till ett gym i Gävle.

– Jag har en bra bild av 51-åringens roll och därför kan han släppas ut, säger åklagaren Peter Olofsson.

Annons

51-åringen är redan dömd till 2,5 års fängelse i den dopningshärva som polisen förra året kallade en av de största i landet som polisen avslöjat. Hans sambo fick ett års fängelse för medhjälp.

I deras bostad i Gävle beslagtogs omkring 265 000 enheter dopningspreparat. 47 personer över hela landet greps och förhördes när polisen slog till mot dopningsnätverket under 2008.

I maj gjorde polisen en husrannsakan hos en 34-årig Gävlebo i samband med en annan brottsutredning. I ett förråd i anslutning till ett gym i Gävle. som 34-åringen har en koppling till, fanns stora mängder dopningspreparat.

– Jag kan inte säga exakt hur mycket, men det var betydligt mer än beslaget förra året, säger Peter Olofsson.

Det visade sig att 34-åringens namn varit aktuellt även i 2008 års dopningsutredning.

Och i juli i år häktades Gävleparet som dömdes i den på nytt för medverkan i den dopningsförsäljning som polisen nu utreder. Kvinnan har släppts tidigare och nu alltså även mannen.

34-åringen i Gävle var registrerad som ägare till ett litet företag. Han har också en tydlig anknytning till ett gym i Gävle. Men om han sålt dopningspreparat även där är inte något som åklagaren nu utreder.

– Beslaget i sig är ett så tydligt bevis, så jag behöver inte utreda om han har sålt på ett eller kanske flera gym. Men det kan naturligtvis inte uteslutas, säger Olofsson.

34-åringen är nu häktad fram till 11 september. Men inte heller då kan det bli något åtal, enligt åklagaren.

Polisen behöver mer tid för att utreda brottsmisstankarna.

Mer läsning

Annons