Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Streetrace stoppade utryckning - här är polisens hälsning

/

En polisbil var under lördagskvällen på utryckning mellan Furuvik och Gävle.
Där tog det stopp.
Anledningen: en streetrace–tävling hade anordnats och stoppade upp trafiken

Annons

Under natten mellan lördag och söndags anordnades ett flertal olagliga biltävlingar utanför Gävle. Detta fick till följd att trafiken på dessa ställen stannade upp och bilar hade svårt att komma fram.

Under söndagen gick Polisen ut på Facebook och skrev att även de stoppades upp av tävlingarna när de var på väg på en orelaterad utryckning.

De skriver bland annat att "mittemellan Furuvik och Gävle så blev vi helt stillastående och kunde inte fortsätta vår utryckning. Det som hände var att hela vägen var fylld med bilar som tänkte köra och hade kört streetrace. På vägbanan och vägrenen stod människor för att delta eller titta på detta!"

Under nattens tävlingar hade polisen svårt att få stopp på arrangörerna. När polisen anlände till platserna åkte de helt enkelt vidare till en ny plats.

– De stannar ungefär tio minuter, sedan åker de vidare, säger vakthavande befäl vid polisen i Gävleborgs.

På Facebook passade även polisen, som står undertecknad som Anna, på att vädja till de som anordnat tävlingen:

"Snälla tänk efter vad det är ni gör, utsätt inte er själva och andra för livsfara! Kanske är det du eller din mor eller bror som behöver vår hjälp nästa gång vi måste stanna på vägen för att bilar och människor som ska köra streetrace står i vägen".

I kommentarsfältet till inlägget meddelar polisen att förseningen inte ledde till att någon person skadades som en följd av förseningen.

Läs hela inlägget här.

Mer läsning

Annons