Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Striden om båthuset i Bönan fortsätter

Relax-avdelningen måste byggas om till förråd. Följetongen kring båthuset i Bönan fortsätter.

Annons

Historien började redan 2005 och har haft många turer sen dess. Bygglov har beviljats för att senare överklagas, rivas upp och till slut beviljas igen.

Tre år efter att tvistemålet antogs avslutat kommer så fortsättningen. I den ritning som fastighetsägarna 2011 lämnade in till Samhällsbyggnadsnämnden framgick att båthuset skulle brukas som just båthus och inte uthus.

I dagsläget är trots det båthuset utrustat med pentry, relax-avdelning och WC. Delar som nämnden nu kräver ska byggas om.

Utöver de invändiga förändringarna vill man att taket ska byggas om så att det följer den ritning som lämnades in och att stora glaspartier görs om till vanliga fönster.

Förändringarna ska även ske illa kvickt, annars riskerar de tre fastighetsägarna få betala ett vite på sammanlagt 340 000 kr. Blir förändringarna försenade får man även betala ett löpande vite.

Att vitena sätts högt beror på att Samhällsbyggnadsnämnden anser att de annars kan vara värda att betala för ett boende med så pass bra läge.

Mer läsning

Annons