Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbros 15-åringar mitt i Lisebergsdramat

/
  • STRAX EFTER OLYCKAN. Spelare från Strömsbros P15-lag. I förgrunden Martin Karlsson. Till höger Jakob Nilsson.

Fotbollslaget Strömsbros 15-åringar hade just anlänt till Liseberg på tisdagen när åkattraktionen Rainbow rasade.
– Det var en jäkla tur att ingen av våra killar var med, säger tränare Per Arne Vikström.

Annons

Strömsbrolaget på 18 killar som befinner sig i Göteborg för att spela Gothia Cup anlände till Liseberg vid 17-tiden på tisdagskvällen. En halvtimme senare rasade karusellen Rainbow mot marken.

Lagledare Maria Engquist berättar att alla direkt förstod att något allvarligt hänt men att bra planering och organisation snabbt lugnade oroliga Strömsbroföräldrar hemma i Gävle.

– Vi hade varit där i en halvtimme när det hände och när vi såg helikoptrarna förstod vi direkt att något allvarligt hänt. Det var ett väldigt pådrag.

Tränarna visste att pojkarna gick omkring på Liseberg i tre olika gäng och de samlade genast ihop hela gruppen för att se till att inte någon var inblandad i olyckan.

– Vi var förberedda på om något skulle hända och hade en snabb telefonkedja. Efter tre minuter hade vi koll på alla, vi blev faktiskt imponerade över hur snabbt och bra det gick, säger Per Arne Vikström.

Ingen skadad gästrike

Efter det uppmanades alla killarna att ringa hem till sina föräldrar för att rapportera att de var oskadda. Karusellen hade 36 passagerare när den kollapsade, 15 av dem hade koppling till den pågående Gothia Cup-turneringen men ingen skadad kommer från något gästrikelag.

– Det var en jäkla tur att ingen av våra killar var med, man såg många and-ra lag som var splittrade och förtvivlade. Killarna blev skärrade först men det lugnade sig nu när vi vet att alla som var med i olyckan klarade sig. Killarna vill till och med till Liseberg i kväll igen (onsdag). Men det blir läggdags tidigt eftersom slutspelet börjar i morgon, säger Per Arne Vikström.

Läs mer på sidan 20

Mer läsning

Annons