Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter hade stripshow på Kåren

/
  • BORTTAGET. Flera av bilderna från kvällen som länkats från Gefle Studentkårs hemsida togs bort under söndagen.

En kväll i november ordnades stripshow på Kåren vid Högskolan i Gävle.

Något som väckt reaktioner bland studenter på skolan.

– Det känns otidsenligt och rimmar illa med den jämställdhet som man pratar om, säger en student till Arbetarbladet.

Annons

Sedan några dagar tillbaka har Gefle Studentkår på sin hemsida länkat till bilder från en festkväll som ordnades på Kåren 26 november. Bilderna är tagna från "Herrmiddagen 2010" och innehåller flera bilder på kvinnor som poserar och uppträder i raffiga underkläder.

– Det är varken smidigt eller särskilt fräscht, säger studenten, som är frågande till att arrangemanget ordnas vid högskolan.

Sandra Eklund är ordförande i Gefle Studentkår. Efter att hon sett bilderna under söndagen valde Kåren att ta bort flera av dem. Enligt henne är samtliga på bilderna studenter vid skolan.

– Jag kan förstå att man uppfattar bilderna som stötande. Jag hade inte tittat på dem innan vi publicerade dem. Nu har vi sett till att ta bort bilderna. Även om de här tjejerna tycker att det är acceptabelt nu är det inte säkert att de gör det om fem år, säger hon.

Enligt Sandra Eklund är det inte studentkåren som ordnat festen, däremot har de upplåtit lokalen.

– Varje termin är det herr- och dammiddag. På herrmiddagen är det damerna som ska tacka för att herrarna finns, förklarar hon.

Eklund menar att showen måste sättas i ett sammanhang, och betonar att alla inblandade är med på tillställningen. Hon tycker att det är svårt att bedöma om showen faller inom ramen för det som är acceptabelt på Kåren, men menar att tjejerna kan ha gjort det här för att det är vad killarna vill ha.

– Jag var inte där själv. Men det är meningen att det här ska vara på skämt. De här middagarna är inte till för att kränka någon. Det ber vi om ursäkt för i sådana fall.

Har du själv varit på någon dammiddag?

– Ja, vid den jag var på var det mycket sketcher och humor.

Mer läsning

Annons