Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter inlåsta för att lösa problem

/
  • KOFFEIN TILL HJÄRNAN? Klockan är strax innan 14. Inom 22 timmar ska Mattias Lindqvist och hans lagkamrater presentera en smart idé på hur ungas teknikkunskaper kan användas i industrin. Bäst att ladda med lite kaffe.
  • ENERGI TILL HJÄRNAN? Klockan är strax innan 14. Inom 22 timmar ska Mattias Lindqvist och hans lagkamrater presentera en smart idé på hur ungas teknikkunskaper kan användas i industrin. Bäst att ladda med lite energidryck.
  • Ulrika Malmkvist
  • BILDAR ETT LAG. Studenterna Sofia Hamberg, Sabir Mahmoudi, Mattias Lindqvist, Martin Samuelsson och Angelica Borg tror att det är vid 4-tiden på natten som de börjar reta sig på varandra och bråka lite. Men då gäller det att lägga fokus på att lösa problemet och vinsten - en resa till New York.

Det är varmt, du ska lösa ett problem och är inlåst med fyra studenter i ett dygn. Drivhuset bjuder för andra året in företag som vill ha hjälp av Högskolans studerande för att komma på nya smarta lösningar.

Annons

Kolhydraterna från pastasalladen bjuder på lite extra energi. En energidryck och lite kaffe på det, sedan sjuder aktiviteten. Eller?

Sofia Hamberg, Sabir Mahmoudi och Mattias Lindqvist pluggar alla ekonomi och tillsammans med Martin Samuelsson och Angelica Borg, studenter vid design- och träteknik ska de lösa ett problem.

Företaget Findit, som samverkar regionens företag inom stål-, pappers- och massaindustrin vill veta hur ungas kunskaper inom tekniken kan användas i industrin.

– Komplicerat, men inte omöjligt, säger Martin Samuelsson.

Projektledare Ulrika Malmkvist ger bakgrund till problemet och information om hur företaget jobbar.

– Vi var med förra året också och är mycket nöjda med studenterna. De är kreativa, säger hon.

Nu är det alltså dags att få ner alla idéerna på papper. Sedan göra ett urval och jobba vidare med en lösning. Ett dygn senare är det är dags för presentation inför en jury.

– Jag har laddat med att äta lunch och försökt få till några timmars extra sömn.

De som varit med tidigare vet att mellan klockan 3 och 4 på natten är en känslig timme.

– Då är vi nog som mest sura på varandra, säger Mattias Lindqvist.

Men det kanske är värt det, det vinnande laget får nämligen en resa till New York.

 

Mer läsning

Annons