Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenternas barrunda stökig

Allmänt kaos och en hel del krossat glas. Den så kallade barrundan för studenter som går ut gymnasiet blev en blöt och stökig tillställning i somras.
Nu ska socialtjänstens alkoholhandläggare diskutera arrangemanget med de inblandade krögarna.

Annons

Den så kallade barrundan för sistaårsgymnasister som ska ta studenten har blivit en tradition i Gävle.

För årets studenter, som gick ut i somras, kostade rundan 320 kronor och då ingick en runda öl på ett antal krogar i Gävle, bland annat O’learys, Olles och Goya. Studenterna köpte häftet av studentkåren och kunde sedan lösa in det hos krögarna under en begränsad tid på kvällen 8 juni.

– Det ligger inte i linje med alkohollagens intentioner. Man ska inte behöva vara stressad i sitt drickande, säger socialnämndens vice ordförande Elin Lundgren (S).

Kaosartat

Själva arrangemanget blev också kaosartat med många studenter som kom in på krogarna under en kort tid. Följden blev stor irritation när inte krögarna han med att servera alla, och en hel del krossat glas. Nu ska socialtjänstens alkoholhandläggare ta upp en diskussion med både studentkårerna och krögarna i Gävle.

– Vi ska inte hota med att dra in tillstånden, utan försöka hitta samförståndslösningar. Det är viktigt att få ett resonemang som alla krögare i Gävle är delaktiga i, om det skulle bli andra som är med i barrundan kommande år, säger Robert Krantz (S), ledamot i socialnämnden.

Mer läsning

Annons