Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentkåren sätter ner foten mot otrevlig stämning på kårkvällar

/

Gefle studentkår sätter ner foten mot otrevligt bemötande mot personalen på kårkvällar.
Under fredagens kårkväll ska saker ha skett som fått de som jobbade att känna sig utsatta.
– Vi har tagit väldigt hårt på att vår personal inte ska utsättas för något alls, säger Susanne Norling, evenemangsansvarig på kåren.

Annons

Under fredagens kårkväll ska incidenter ha skett som riktade sig mot personalen. Enligt Gefle studentkårs evenemangsansvarige, Susanne Norling, handlar det inte om några större händelser. Snarare rör det sig om hårda ord och dålig stämning som påverkat personalen negativt.

Inga incidenter som drabbar dem som arbetar under kvällarna ska accepteras.

– Eftersom vår personal jobbar ideellt vill vi inte att de ska behöva utsättas för något. De ställer upp med sin tid och jobbar gratis, säger hon.

Fredagens kårkväll utmärkte sig kanske inte särskilt mycket mot tidigare kårkvällar. Men eftersom Susann Norling är ny på sin post vill hon sätta ner foten inför det fortsatta verksamhetsåret.

– Vi har tagit väldigt hårt på att vår personal inte ska utsättas för något alls, säger hon.

Klubbmästeriet, som anordnar kårkvällarna, gick under tisdagen ut på sin Facebooksida med att personal blivit illa bemött under fredagens kårkväll. Susann Norling säger att det flesta gästerna trots allt sköter sig – men vill att folk överlag ska visa mer respekt mot personalen.

– Det är några få som inte sköter sig. Folk kanske inte är trevliga alla andra kvällar heller. Men jag vill öppna upp för mitt år och vill att man ska visa mer respekt för personalen, säger hon.

Mer läsning

Annons