Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulen husvagn återfunnen – 53-årig man gripen

/
  • Här är husvagnen som stals utanför Valbo köpcentrum på torsdagseftermiddagen. Natten mot lördagen återfanns den – och en 53-årig man är gripen misstänkt för stöld.

En husvagn stals utanför Valbo köpcentrum på torsdagseftermiddagen.
Natten mot lördagen återfanns den – och en 53-årig man har gripits misstänkt för stöld.
– Jag hoppas att den inte är så förstörd inuti, säger den 74-årige man, som tillsammans med sin hustru möttes av den stora chocken på parkeringen.

Annons

Läs mer: Handlade på Valbo köpcentrum – då stals husvagnen

Det var någon gång mellan klockan 15 och 16 på torsdagen som husvagnen, en vit Polar 520, blev stulen utanför Valbo köpcentrum.

En 74-årig man och en 72-årig kvinna från Leksand var på väg hem från sin fem dagar långa husvagnssemester i Österbybruk och stannade i Valbo för att köpa ny badrumsutrustning.

När de kom ut på parkeringen var bara bilen och husvagnsspeglarna kvar. Husvagnen var borta.

– Jag trodde inte att det var sant. Jag och min hustru har aldrig känt oss så kränkta tidigare, säger den 74-årige mannen till Arbetarbladet.

Men natten mot lördagen återfanns husvagnen på E20, vid Årby trafikplats. Polisen i Eskilstuna fick in samtal om en bil med husvagn som stod still på vägen – och enligt uppgifter från anmälaren försökte en man stoppa bilar som passerade.

Läs också: Fräck stöld i Valbo köpcentrum

När polisen kom till platsen var mannen försvunnen, men husvagnen stod kvar. Vid undersökning av husvagnen visade det sig att den var falskskyltad och stulen. Därför togs den i beslag och bilägaren anträffades en stund senare i närheten av Tuna Park, påverkad av både alkohol och narkotika.

Nu är mannen misstänkt för stöld.

– Polisen ringde hem till oss klockan nio på lördagsmorgonen och tydligen var det så att mannen hade fått soppatorsk och därför försökta stoppa bilister. Han stod tokigt till där på E20, säger den 74-årige mannen och fortsätter:

– Jag pratade med polisen igen i morse och dom har ännu inte gått in i husvagnen. Dom ska göra en förteckning av vad som finns där och sedan kommer den att jämföras med vår egen för att se vilka saker som eventuellt fattas. Frågan är hur mycket som har hunnit göras där inne under ett och ett halvt dygn. Jag hoppas att den inte är så förstörd inuti.

Mannen konstaterar sedan att det var minst sagt surt att rulla hem till Leksand utan en rad olika artiklar som paret hade behövt.

– Jag brukar gorma över att Konsum har öppet så sent, men just den kvällen var det bara bra eftersom vi behövde köpa nya tandborstar och så, säger han och skrattar.

– Och nu känns det ändå skönt att husvagnen har hittats.

Läs mer: Två män fyllde ryggsäckar med varor

Se också: Lindas familj bor i husvagn - skrev succéannons på Blocket i jakt på bostad

Mer läsning

Annons