Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för bakluckeloppis i p-huset

/
  • nöjda. Emelie Klintecorn och Sara Laurell var bland de närmare 100 försäljare som deltog i söndagens loppmarknad på p-huset i Gävle centrum. Centrumsamordnaren Eva Olsson, till höger, var nöjd.

Bakluckeloppisen i parkeringshuset Konvaljen vid Stortorget i Gävle blev en succé.

– Vi har fått hit mycket folk som inte varit här i vanliga fall, säger centrumsamordnaren Eva Olsson som tog initiativet och som hållit i trådarna.

Annons

Kunder har lockats från såväl Stockholm som Söderhamn och Hudiksvall, konstaterar centrumsamordnaren efter att ha frågat slumpvis utvalda besökare.

På söndagen ordnades loppisen för tionde och sista gången den här säsongen.

Från början var det meningen att evenemanget skulle ordnas under fyra söndagar. Men intresset var så stort att Eva Olsson bestämde sig för att fortsätta september ut.

Hon kan inte lova att det blir loppmarknad i p-huset också nästa sommar. Hon ska ta upp frågan i styrelsen för Gävle Centrumsamverkan, där butiksägare och fastighetsägare är representerade.

Eva Olsson hoppas och tror att det blir en repris och att den idrottsförening som hon varit i kontakt med kan hålla i arrangemanget.

Som mest har 130 försäljare öppnat bakluckorna på sina bilar och sålt begagnade saker. På söndagen var de närmare 100.

– Loppisen har uppmärksammats i hela landet. De som kommit hit har gått ut på stan också och handlat i affärerna, säger Eva Olsson och konstaterar att målet med bakluckeloppisen har uppnåtts.

Mer läsning

Annons