Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surdegsbageriet återuppstår – med nytt recept

/

Surdegsbageriet Epi i Gävle återuppstår – i nygammal tappning.
– Vi håller på att bygga om och räknar med att öppna igen om ett par veckor, säger Kristina Schön.

Annons

Henrik Nilsson och Kristina Schön hade drivit bageriet i drygt fem år när de i våras bestämde sig för att sälja rörelsen.

Läs också: Surdegsbageriet skulle stänga.

– Ja, vi skulle sälja och hade kommit ganska långt i processen. Men sen tog det stopp, säger Kristina Schön som inte vill avslöja anledningen.

Läs också: Bageriet var till salu.

Under sommaren har paret funderat och nu har de kommit fram till att de vill öppna igen, men på annat sätt och i mindre skala.

– Förmodligen börjar vi med soppluncher och nöjer oss med att baka bröd för försäljning en dag i veckan, på fredagar, säger hon.

Under hösten har de sålt bröd vid Bondens marknad på Rådhustorget.

– Det har varit kul. Vi har sålt mycket bröd och många har sagt att vi saknas, säger Kristina Schön.

Läs också: Paret öppnade surdegskafé.

Mer läsning

Annons