Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanne och Richard knyter ihop sin golfdröm

/
  • Golfentusiaster. Susanne Lilliedahl och Richard Sundström ska öppna en golfhall inne i boulehallen vid Folkets park.Foto: Catharina Sandström

Mitt i smällkalla vintern – här bygger Susanne Lilliedahl och Richard Sundström en golfhall.

– Vi vill komma i gång trots att det är djup snö. Det finns ett stort intresse för golf, säger Richard Sundström.

Annons

Boulespelarna ska få sällskap i sin hall vid Folkets park. Susanne Lilliedahl och Richard Sundström, som är golfinstruktörer på Gävle golfklubb respektive Mackmyra golf, har länge velat starta en inomhushall för golfträning. Dels för att kunna jobba med golfen året runt, men också för att locka fler intresserade till sporten. Sedan i höstas har de fört diskussioner med bouleklubben, som har stora lokaler, om att hitta en gemensam lösning.

– Det är fortfarande boulen som har företräde. Men vi hoppas kunna använda vissa vardagskvällar och de flesta helger när det inte är bouletävling, säger Richard Sundström som inte heller utesluter att det kan vara golf och boule samtidigt i hallen.

När Arbetarbladet kommer på besök håller de som bäst på att sätta upp nätet som ska fånga alla bollar. Snart ska de även lägga ut en slagramp med sex utslagsmattor. Det ska bli möjligt att boka tider både med och utan instruktör. Enligt Richard Sundström är priset inte bestämt än, men han tror att det blir lägre än i golfhallen i Kungsbäck.

– Vi vill nå en bred publik och inte vara så tävlingsinriktade. Man ska kunna prova på golf ordentligt utan att behöva betala så mycket, säger han.

Mer läsning

Annons