Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt bränd man hittad på riks 80

En svårt bränd man som hittades på riks 80 i onsdags förbryllar polisen. Det finns ännu ingen förklaring till skadorna, men man har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Annons

– Vi har ingen aning om vad som har hänt honom, säger förundersökningsledaren Lars-Olof Granlund.
Larmsamtalet om den skadade mannen kom vid 22-tiden på onsdagskvällen. Han fanns i en bil på riks 80 mellan Valbo och Forsbacka.
Mannen är så svårt skadad att han själv inte har kunnat berätta vad som hänt.
60-årsåldern
Men han är identifierad som en man i 60-årsåldern som inte är bosatt i Gävleborgs län.
– Vi försöker nu kartlägga var han har varit, och vad han har gjort under dagarna innan han skadades, säger Lars-Olof Granlund
Branden har av allt att döma inte skett i bilen. Polisens tekniker söker efter spår i bilen som skulle kunna ge en förklaring.
Den formella polisanmälan om grov misshandel gjordes först under fredagen. Det ger polisen större befogenheter att utreda omständigheterna kring mannen.
– Vi vet inte att det har begåtts något brott. Det kan egentligen ligga vad som helst bakom det här. Men det vore fel att inte göra en ordentlig brottsutredning, säger Granlund.
Synnerligen grov misshandel
Polisen har valt brottsbeteckningen ”synnerligen grov misshandel”, en ny benämning för de allra grövsta våldsbrotten där det kan handla om ett utdraget våld mot en försvarslös person, till exempel under tortyrliknande former.
Polisen är intresserad av all information som kan leda till klarhet i utredningen. Samtidigt är man förtegen om vissa detaljer, till exempel hur det gick till när han hittades, vem som ringde larmsamtalet, med mera.

Mer läsning

Annons