Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna står bakom kritiserade flygblad

Sverigedemokraterna bekräftar att partiet ligger bakom de flygblad som har spridits bland flyktingar på Lesbos i Grekland.
– Vi hoppas att de flesta på plats inte tycker det är värt att riskera sina liv för att ta sig genom Europa för tältsängar, säger partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Annons

Kampanjen som SD bedriver syftar till att minska flyktingströmmen till Sverige.

– Vi känner som parti att vi har försökt med allt i vår makt, rent parlamentariskt för, att svara på den destruktiva politik som Sverige för. Vi behöver vara på plats för att minska flyktingströmmarna.

LÄS OCKSÅ: Gävlebons otäcka upptäckt i Grekland – SD varnar flyktingar för Sverige

Wallerstein bekräftar att flygbladet är formulerat av partiet, som står bakom det. Partiet vill angripa anledningen till att så många tar sig ända till Sverige.

– Av någon anledning söker sig de flesta ända till Sverige. Vi vill angripa villfarelsen att det är ett lyxliv i Sverige, säger han.

För tillfället finns 30 personer från Sverigedemokraterna på 17-20 platser i sex länder, men det ändras löpande, enligt Joakim Wallerstein. Vilka länder och platser vill han inte tala om.

LÄS OCKSÅ: Diskussionen kring flygbladen på Arbetarbladets Facebook

I flygbladet står att halalslakt kommer att förbjudas, liksom att bära niqab och burka.

SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein vill inte kommentera formuleringarna i flygbladen, utan hänvisar till Mattias Karlsson.

TT

Mer läsning

Annons