Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Bläckt öppnar pop-up med Cornelia Sun

/

Gävlesystrarna Lisa och Julia Bläckt, 27 respektive 23 år, slår upp portarna till en pop up-store i Stockholm på lördag – för gemensamma klädmärket Cornelia Sun.

Annons

Vad är syftet?

– Vi startade en webbshop i höstas där vi slår ett slag för hållbart mode med återvunnet material och nu ser vi det här som ett jättebra komplement. För varje sålt plagg går fem procent till att stötta ett projekt i norra Indien där syftet är att stärka kvinnans ställning och rättigheter i världen. Det är första gången vi gör det här.

Och ni kommer alltså enbart att hålla öppet just den dagen.

– Ja, och vi kommer att sälja plagg från vår nya sommarkollektion. Det känns jätteroligt och det ska bli spännande att få träffa alla som är nyfikna på våra plagg.

Vad består sortimentet av?

– Det består av korta och långa färgglada kimonos och kaftaner som vi har dekorerat för hand med pärlor och fjädrar. Inget plagg är det andra likt, utan dom är unika i sitt slag. Vi återvinner saris från Indien, där vi själva har varit och arbetat, och en del av vinsten går alltså till våra medsystrar i Indien. Vår slogan är ju "From one sister to another" och i och med det här sluter vi cirkeln på något sätt, vilket känns jättekul. Vi håller tummarna för att det kommer förbi ett antal gävlebor på lördag också.

Kommer ni att anordna en pop up-store i Gävle?

– Det är vi jättesugna på. Inget är bestämt än, men målsättningen är att köra ett liknande koncept i Gävle framöver.

Mer läsning

Annons