Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårtkalas när kooperativet Sålunda fyllde 20

/
  • Tindra Lagestrand, sex år, gick på Sålunda tidigare. Nu går hon i förskoleklass, men lillebror Eli går fortfarande på förskolan. Därför var Tindra med på 20-årskalaset i går och åt tårta. Rune Norlén, tre år, väntar på sin tur att få en bit.
  • Mmm, det är gott med tårta. Syskonen Livia och Lexus Melin, tre och ett och ett halvt år gamla, gillade tårtan som bjöds på föräldrakooperativa förskolan Sålundas 20-årskalas.
  • I går firade föräldrakooperativa förskolan Sålunda 20 år med både tårta och fruktbuffé.

I år har föräldrakooperativa förskolan Sålunda funnits i 20 år. Det firade föräldrar, personal och barn i går med både tårta och fruktbuffé.

Annons

Innan tårtkalaset började uppträdde barnen för de vuxna.

– Vi sjöng ”Vi öppnar fönstret och tittar ut” och så hade vi gardiner som vi drog upp, berättar treåriga Livia Melin glatt medan hon mumsar på en tårtbit.

Lillebror Lexus, ett och ett halvt, som även han går på Sålunda mumsar han också. Men sjunga ville han inte vara med på, det var mycket roligare att hoppa i vattenpölarna intill.

Just nu går 19 barn mellan ett och sex år på Sålunda.

Emmie Lagestrand har sonen Eli på förskolan. Tidigare gick även dottern Tindra, som nu går i förskoleklass, här.

– Det finns bara fördelar med ett föräldrakooperativ. Man får vara med i verksamheten och lära känna alla barn och föräldrar, säger Emmie Lagestrand.

Mer läsning

Annons