Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temadag för elever om livet utanför skolan

/
  • Temadag. Alexander Bjureberg och Alexander Sjögren går sista året på it- programmet och Sofie Zetterholm går tredje året på entreprenörsprogrammet på John Bauergymnasiet. ”Gymnasiet är en trygg värld. Hur ska det gå när vi är klara här? Jag tycker att det är bra att skolan ordnar en temadag för hur livet utanför skolan funkar”, säger Sofie.

Vad händer efter gymnasiet? Är man vuxen efter studenten?
– Det känns nervöst, nu ska man snart ut i vuxenlivet, säger Alexander Sjögren som går sista året på it- programmet.  Vad händer när jag flyttar hemifrån? Hur ska jag få pengarna att räcka till både mat och räkningar?

Annons

På fredagen anordnade John Bauergymnasiet en temadag på ämnet ”Att bli vuxen” för skolans sistaårselever. Arbetsförmedlingen, Gavlegårdarna, polisen, konsumentvägledningen, Familjeslanten och kompetensutvecklarna fanns på plats för att informera eleverna om vad som väntar efter gymnasiet, vilka rättigheter och skyldigheter de har.

– Jag tycker att det är bra att skolan ordnar en temadag för hur livet utanför skolan funkar, säger Sofie Zetterholm, som går tredje året på entreprenörsprogrammet.

Hon har sökt några distanskurser i ekonomi på Högskolan i Gävle till hösten. Alexander Sjögren är skoltrött och hoppas få jobb i Stockholm. Klasskompisen Alexander Bjureberg vill plugga vidare till ingenjör.

– Det är ett stort ansvar som väntar på oss nu.

Det är första gången som John Bauergymnasiet ordnar den här typen av temadag.

– När jag slutade gymnasiet fick vi avgångsbetyget i handen och sedan sparkade de ut oss. Jag vill ge våra elever en mjukare landning, förklarar rektor Göran Larsson.

Mer läsning

Annons