Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaimassagen riskerar vräkning för obetalda hyror

Nu vill hyresvärden vräka thaimassagesalongen på Hattmakargatan i Gävle. Skälen är två. Lokalen har använts för försäljning av sexuella tjänster. Och den numera koppleridömde 60-åringen som hade hyreskontraktet har inte heller betalat hyran sedan i maj.

Annons

Hyresvärden hänvisar till domen i Stockholms tingsrätt i juli där det anses bevisat dels att personalen i salongen tog betalt för att onanera åt kunderna och dels att 60-åringen kände till det och indirekt tjänade pengar på verksamheten.

I och med att 60-åringen därmed har bedrivit olaglig verksamhet i lokalen är hyresrätten förverkad, hävdar nu hyresvärdens jurist i en stämningsansökan till Gävle tingsrätt. Värden kräver att lokalerna ska utrymmas omedelbart och vill ha tingsrättens beslut om att man annars får vräka hyresgästen. Värden vill också ha rätt att genomföra vräkningen innan domen har vunnit laga kraft.

60-åringen hyr lokalen via sitt bolag, men är också ekonomiskt ansvarig för hyreskontraktet i egenskap av borgensman.

Stockholms tingsrätt dömde 60-åringen till tre och ett halvt års fängelse för koppleriet, men även för våldtäkt av barn. Domen har överklagats till hovrätten.

Salongen i Gävle var en av 60-åringens sex thaimassagesalonger. Besök av en undersökande reporter och av polisens utredare visade att massöserna kombinerade vanlig massage med erbjudanden om massage av de manliga kundernas könsorgan.

Polisens telefonavlyssningar innehöll dessutom bevis för att han haft en sexuell förbindelse med en minderårig flicka som var släkt med hans tidigare sambo.

Mer läsning

Annons