Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaimaten skumpar skönt i magen

Annons

Kokosmjölk och röd curry. Wokad kyckling och grönsaker. Mums! Jag är i thaimatshimlen.

Det började med lite Uncle Bens sås på burk med syrliga ananasbitar, sweet chili och en mängd socker. Tafatta försök att efterlikna något jag smakat på en restaurang. Det fortsatte med vidbrända morotsstavar och ris indränkt i sojasås. Men nu börjar det ta sig hemma i köket och jag är fast.

Även om jag aldrig besökt Thailand och smakat den underbara maten på plats med färska kryddor och grönsaker så är thailändsk kycklinggryta ett måste en gång i veckan. Jag kan ju bara föreställa mig hur den smakar på ”riktigt” i till exempel Koh Lanta.

Thaimaten har blivit svennebanan. Nu är det lika vanligt att svänga förbi en husvagn med thaimat som att ta en drive thru via en hamburgerkedja efter jobbet. Alla verkar gilla smaken av stekta nudlar, wokade grönsaker och friterade räkor.

Portionerna är ofta stora och kan med lite tur räcka till matlådan dagen efter. Klart att Svenssons ropar hurra.

De som äger kioskerna och vagnarna verkar ha hittat ett bra koncept. De placerar vagnarna strategiskt vid större butiker som till exempel Lidl, Ica, Konsum och så vidare.

Många nämner nyttigheten som en faktor framför pizza eller hamburgare. Men det beror på vad man väljer ur menyn. Varken friterade räkor eller stekta nudlar är väl så kalorisnåla? Men att det är gott, det skriver jag under på.

Mer läsning

Annons