Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillståndet stabilt för knivskuren 19-åring

/
  • På en av toaletterna i scoutstugan fanns en blodpöl från den knivhuggne 19-åringen.

En 19-årig man knivskars i samband med vit makt-konserten i scoutstugan på Norrlandet natten till söndagen. Offret hade en otrolig tur eftersom sticket gick in i buken bara några millimeter från hans njure.
Enligt polisen handlade det om ett internt bråk. I går fanns ingen misstänkt.

Annons

Polisen bevakade under lördagskvällen Gävle sjöscouters stuga Hästmuren, som hyrts för en vit makt-konsert. Eftersom det hade varit lugnt hela kvällen hade man dock lämnat platsen när det strax efter midnatt kom ett larm från festen om en knivskärning.

Flera patruller skickades till Hästmuren, där ett antal mindre bråk hade uppstått efter knivhugget. Polisen fann den knivhuggne mannen, en 19-åring från Stockholms län, inne i huset. Han hade en allvarlig skada i buken och var då inte kontaktbar. 19-åringen fördes i ambulans till sjukhuset i Gävle, där han opererades.

– Han har haft tur i oturen, för knivhugget hade gått in bara några millimeter från njuren. Om det träffat hade han kunnat dö, säger polisens förundersökningsledare Kalju Poltrago.

19-åringen är ändå så pass skadad att han måste stanna på sjukhuset några dagar. På söndagseftermiddagen hade han dock kvicknat till så pass att han kunde förhöras. Han kunde då bekräfta att han blivit knivskuren inne i stugan, men inte berätta av vem eller varför. Det mesta talar dock för att det var ett internt bråk.

Spår i scoutstugan tyder på att knivskärningen ägt rum i ett av stugans mindre rum. Blodspår går därifrån till en toalett, där det finns en större pöl.

Det finns dock ingen misstänkt och under natten var det ett sådant tumult att polisen hade svårt att genomföra några förhör på plats. De flesta av de närvarande på festen var inte heller Gävlebor, vilket försvårar när polisen ska genomföra sina förhör. Det fåtal bilar som i går fanns kvar vid scoutstugan hade ägare från Västmanland, Dalarna och Stockholm.

– Vi har identifierat många vittnen som vi ska förhöra. Jag kan inte säga att vi har goda förhoppningar, men vi kommer ändå att göra allt för att lösa det här, säger Kalju Poltrago.

Polisen har även beslagtagit en kniv. Man vet dock inte säkert om det var den som 19-åringen blev huggen med. Brottet rubriceras som grov misshandel.

Mer läsning

Annons