Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänsteföretagen ska rädda jobb

Det väntar sämre tider för exportföretagen i Gävleborg, men tjänsteföretagen i länet ser ljust på framtiden. Det framgår av Svenskt Näringslivs senaste konjunkturrapport.

Annons

Svenskt Näringsliv har bland annat frågat 8 500 företag om hur de ser på framtiden.

Av de cirka 180 företag i Gävleborg som svarade säger vart sjunde företag att den finansiella oron i omvärlden har fått dem att planera för att minska antalet anställda. Svenskt Näringsliv räknar med minskad sysselsättning i länet under 2012.

– Vi är ju en industriregion så det är viktigt för oss att bygga vidare på tjänstesektorn, för vi ser att det går tungt för industrin, medan det finns vissa branscher med riktigt bra fart i, säger Lotta Petterson, regionchef på Svenskt Näringsliv Gävleborg.

Hennes recept är fler företagsetableringar; att fler vågar starta företag framför allt inom tjänstesektorn som går fortsatt bra trots att den svenska ekonomin har tappat fart under det tredje kvartalet i år.

Ett exempel på det är städfirman Homemaid.

– Vi ser jättepositivt på framtiden, vi har ökat mer eller mindre varje månad och har dubblerat vår arbetsstyrka när direktavdraget kom, säger regionchefen Susanne Moffat.

Mer läsning

Annons