Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejernas bullar ska hjälpa hemlösa

/
  • bullar i ugnen. Linda Edel och Loise Ekelund från 8A på Sofiedalskolan tar ut färdiggräddade bullar. ”Jag tycker det är roligt att hjälpa andra, särskilt de som behöver ens hjälp”, säger Linda som även var med i förra årets biståndsgrupp.
  • kolakakor. Bella Jonsson från 9E och Linda Skoglund från 7C skär kolakakor som ska säljas på loppis.  I onsdags var det öppet hus på skolan och då lyckades eleverna skrapa ihop 400 kronor på sina bakverk.
  • pappersblomma. Klara Engblom från 7C klipper pappersblommor till hygienpåsarna som ska delas ut till Gävles hemlösa.

Här blir bullar till bistånd.
Målet: 50 hygienpåsar till Gävles hemlösa.
– Jag tycker det är roligt att hjälpa andra, säger eleven Linda Skoglund, som är med i Sofiedalskolans biståndsprojekt.

Annons

I fjol startade Sofiedalskolan Biståndsgruppen som ett valbart projekt. Då lyckades eleverna skrapa ihop 53 000 kronor till Unicef genom att bland annat sälja egengjorda tvålar och bakverk på bland annat loppisar. I år blir det en favorit i repris – men den här gången är Gävles hemlösa i fokus.

Efter att läraren Diana Myrén pratat med företrädare för Ria bestämdes det att eleverna skulle göra påsar med hygienartiklar och dela ut.

Påsarna gör eleverna själva och smyckar med pappersblommor. Senare ska de fyllas med artiklar som tandkräm, tandborstar, deodoranter och en liten handduk.

– Det här är elever som vill andra väl, konstaterar Diana Myrén.

Men först måste de skrapa ihop pengar. Därför rådde febril aktivitet i skolans hemkunskapssal i går. Bullar och kakor bakades och frystes in för att säljas på loppis på Spikfabriken 10 mars.

Linda Skoglund från 7C och Bella Jonsson från 9E säger båda att de valde projektet för att de vill hjälpa andra.

– Jag vill hjälpa hemlösa, fattiga och de som har det dåligt, säger Linda som gillar att det går att kombinera med att baka och pyssla.

Framöver kommer eleverna också att få leta sponsorer som kan bidra på olika sätt.

Mer läsning

Annons