Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjernström ser allvarligt på uppgifterna om Regionens webb-tv

Landstingsrådet Eva Tjernström (S) menar att det är allvarligt om Region Gävleborg brutit mot Lagen om offentlig upphandling när de beställde programmen till sin nya tv-kanal.

Annons

Konkurrensverket utreder om Region Gävleborg brutit mot Lagen om offentlig upphandling när de beställde avsnitten av tv-programmet TV Gävleborg.

Landstingsrådet Eva Tjernström (S) säger att det är första gången hon får höra om uppgifterna när Arbetarbladet ringer upp.

– Det är jättebra med en granskning men jag blir riktigt irriterad om det visar sig att det inte har gått rätt till.

Region Gävleborg ska ha gjort en så kallad direktupphandling. De beställde programmen direkt från produktionsbolaget utan att ta in anbud från andra intresserade. Det är okej, så länge kostnaden för tjänsten inte överstiger 505 800 kronor. Region Gävleborg ska dock ha fakturerats på 649 800 kronor, enligt SVT Gävledala och avtalsdirektören Petter Karlsson.

– Är det ett misstag får man ha en viss förståelse men samtidigt kan jag tycka att man skulle vara lite mer noga när man tog in priser för vad det kostar och satt en tydlig gräns, säger Eva Tjernström (S).

Hon säger att hon utgår från att de ansvariga tjänstemännen sköter upphandlingarna på rätt sätt.

– Jag utgår från att de har följt de regler som finns, något annat besked har de inte fått från oss inom politiken. Om uppgifterna visar sig stämma är det naturligtvis allvarligt.

Mer läsning

Annons