Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar slog till när Birger stod i duschen

/
  • första gången. Birger och Yvonne Hedström har bott på Tegelmästar vägen i Hemlingby i 30 år och aldrig haft inbrott, däremot har båda grannarna drabbats. Men på tisdagen slog tjuvarna till trots att Birger befann sig i huset.

Yvonne Hedström tog på sig tofflorna och gick till grannen på Tegelmästarvägen för att prata. Klockan var ungefär fem på tisdagskvällen.

Kvar i villan stod maken Birger i duschen, helt ovetandes om att det rörde sig tjuvar i hemmet.

Annons

– Det känns väldigt obehagligt. Tänk om min man klivit ur duschen när de befann sig i kåken. Då vet man inte vad som hade kunnat hända, säger Yvonne Hedström.

Obevakat i tio minuter

Arbetarbladet skrev kort om händelsen i onsdagstidningen. Huset på Tegelmästarvägen i Hemlingby var bara obevakat i några enstaka minuter, max tio. Då passade de fräcka tjuvarna på att gå in och roffa åt sig en mobiltelefon, en midjeväska med kontanter och några föremål i guld och silver.

Dörren olåst

Det fanns aldrig en tanke på att någon skulle ta sig in i huset under den korta period paret var upptagna med annat, därför var dörren på framsidan olåst.

– Det måste ha gått väldigt snabbt. Troligtvis har de ringt på dörren och när ingen öppnade gick de in och tog det som var enkelt att bära med sig, berättar Birger Hedström.

Märkte inget

Till en början märkte de inte ens att någon varit där. Det såg ut som vanligt. Först när de skulle ner på staden upptäckte Yvonne att hennes telefon var borta.

– Jag trodde först att jag förlagt den och provade att ringa till den, men fick inget svar. Sedan upptäckte jag att även magväskan var borta, säger hon.

Då blev de båda lite skärrade av tanken att tjuvarna kanske var kvar i huset. Men de var redan borta, och ingen av grannarna hade sett något.

Bara några minuter efter att de larmat polisen var fyra bilar på plats.

När de hörde sig för i området visade det sig att flera grannar dagarna innan fått mystiska telefonsamtal. Det är dock oklart om de har en koppling till inbrottet, och i övrigt finns inga spår.

– Nu kommer man låsa dörren när man går ut med soporna, säger Yvonne Hedström.

Mer läsning

Annons