Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvarna körde i från polisen på E 4

/

(Uppdaterad 13.01) Polisen förföljde den flyende bilen med inbrottstjuvarna från Media Markt i Valbo i flera mil. Men på E 4 i Mehedeby gick det för fort och polispatrullen blev tvungen att släppa kontakten.

Annons

Polisen förföljde den flyende bilen med inbrottstjuvarna från Media Markt i Valbo i flera mil. Men på E4 i Mehedeby gick det för fort och polispatrullen blev tvungen att släppa kontakten.
Tjuvarna tog sig in genom att köra rakt genom glasfasaden vid sidan av entrén med en hjullastare, som dessförinnan stulits hos motorklubben SMK Gävle i Valbo. Även hos närliggande SR Villaprodukter hade ett försök gjorts att stjäla en hjullastare men där kom tjuvarna inte ens utanför grindarna.Tjuvarna flyttade på ett av de stora stenblocken vid Media Markts entré innan de forcerade fasaden.
Stenblocken är utplacerade för att skydda mot just den typen av inbrott.

Larmet om inbrottet gick vid 02-tiden. När polisen kom fram mötte de en mörk Audi A6 Avant med släckta lyktor på väg ut från parkeringen. Patrullen följde efter ut på riks 80. I hög fart fortsatte flykten E 4 söder- ut. I höjd med Mehedeby blev patrullen tvungen att släppa kontakten.
– Det gick för fort för att vi skulle kunna fortsätta följa efter, säger polisens förundersökningsledare Bosse Westergren.

Man kontaktade polisen i Uppsala för hjälp att få stopp på bilen. Flera patruller skickades ut, men utan resultat. Flyktbilen hade inte återfunnits i går eftermiddag.Hur många gärningsmän som fanns i bilen är okänt. Det finns inte heller några uppgifter om att fler fordon skulle vara inblandade.

Polisen genomförde i går förmiddag en teknisk undersökning av butiken. Butikens övervakningskameror fångade hela förloppet och bilderna analyserades i går av polisen.

Tjuvarna fick med sig små men dyrbara produkter, som bärbara datorer och spelkonsoller.
– Vid sidan av den tekniska undersökningen bedrivs också inre spaning, vilket bland annat innebär att man tittar på möjliga gärningsmän, säger polisens förundersökningsledare.

Mer läsning

Annons