Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toaproblem i Boulognern

/
  • KISSNÖDIGA. Matilda Lundby, Wilma Lundby, Tone Aldén och Tina Aldén vill ha en
  • STÄNGER. Efter klockan 15.30 kostar det att gå på toaletten i Boulognerskogen. Men redan denna vecka ska en baja maja vara på plats i lekparken.

Efter klagomål från toanödiga besökare i Boulognerskogen så ska Tekniska kontoret fixa en ny toalett till lekparken. Den kan vara på plats redan denna vecka.

– Bra till en början. Men det är viktigt att det finns tillgång till toalett med skötbord och att det är enkelt att ta sig in, säger Matilda Lundby.

Annons

Flera kissnödiga läsare som besöker Boulognerskogen har hört av sig till Arbetarbladet under sommaren. De är kritiska till att toaletterna i gröna huset, mellan Västra Vägen och Dammbron, bara har öppet mellan klockan 07 och 15.30.

Det beror på att Markbyggarna har förråd där och deras arbete utgår från den byggnaden. Den är avgiftsfri och stängd efter klockan 15.30, då personalen går hem.

– Jag blev kissnödig för en timme sedan, då gick jag in där. Men den saknar skötbord, var inte så fräsch och trapporna gör att det är svårt att ta sig in om man har barnvagn, säger Matilda Lundby.

Under sommarsäsongen är det flera som frågar efter toaletter i Boulognerskogen.

– Det är lite extra tryck när det är fint väder. Men jag upplever det inte som något större problem, säger Lars Hiller, arbetsledare vid Markbyggarna.

Alternativen efter stängning är kabinetten uppe vid minigolfbanan som stänger klockan 23 eller toatuben mellan Västra Vägen och allén. Då får man betala fem eller tio kronor för ett toalettbesök.

– Det är viktigt att det finns någonstans att gå på toaletten speciellt när det kommer mycket folk hit, helst ett litet hus, säger Tina Aldén.

I går under förmiddagen hade Tekniska kontoret ett möte och bestämde att de ska placera ut en ny toalett, en baja maja vid lekparken, som är avgiftsfri. Detta kommer troligen att ske redan denna vecka.

– Vi har pratat om det för att vi har fått in lite klagomål. Nu ska vi hyra en baja maja och ställa upp den, säger Håkan Sellman vid Tekniska kontoret.

Mer läsning

Annons