Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv sägs upp på Sodexo

/

Tolv personer tvingas sluta på Sodexo i Gävle som följd av de förlorade matleveranserna till Tierp och rationaliseringar i produktionsköket.

Annons

Det är drygt 15 personer färre än antalet som varslades i somras. Neddragningen motsvarar 19 tjänster och berör 22 personer. Men åtta personer har kunnat omplaceras till vakanta tjänster, berättar platschefen Susanne Öberg.

– Vi är ledsna att vi behöver säga upp folk, säger Susanne Öberg som hoppas att Sodexo kan värva nya kunder som ersätter de förlorade leveranserna.

Tierps kommun har, som Arbetarbladet berättat i flera artiklar, sagt upp avtalet med Sodexo. Skolbarn och pensionärer i Tierp ska i stället få äta mat som lagas i kommunens egna skolkök.

Meningen var att de lokala skolköken skulle börja laga maten från nyår. Men det har visat sig att några kök är i sämre skick än väntat och behöver rustas. Därför har Tierps kommun förlängt avtalet med Sodexo till 31 mars 2010.

Därför får nio av de uppsagda jobba kvar med visstidsanställningar i väntan på att Tierpskolorna börjar laga maten själva.

Två av de uppsagda får fortsätta på andra visstidsjobb.

Sodexo har investerat 14 miljoner i rusten av produktionsköket i Gävle och det gör att färre behövs vid grytorna.

Mer läsning

Annons