Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Bergersidsteppadesi landstinget

Gävles landstingsråd Tommy Berger får inte ta över ordförandeklubban i landstingsstyrelsen efter Ann-Margret Knapp som avgår efter valet nästa år.
Han sidsteppades av kommunalrådet Eva Tjärnström, Söderhamn, när Socialdemokraternas valberedning på fredagen presenterade sitt förslag.

Annons

Ann-Margret Knapp, ordförande i valberedningen, motiverar med att Eva Tjärnström varit kommunalråd i Söderhamn i åtta år.

– Det väger tungt, säger hon.

Eva Tjärnström sitter också i styrelsen för regionförbundet, är ordförande i en av EU:s strukturfonder och har ”gott renommé i länet”.

Ann-Margret Knapp konstaterar att det gäller att ”få ihop bästa teamet”.

Som tredje landstingsrådskandidat föreslås Barry Gustafsson, Hudiksvall, som i dag är ordförande i folktandvården och ledamot i landstingsfullmäktige.

Tommy Berger än den ende av de tre som i dag är landstingsråd.

– Tommy Berger är en skicklig analytiker och snabb på att läsa utredningar och dra slutsatser. Vi vill att han fortsätter med det uppdrag han har, säger Ann-Margret Knapp.

Hon säger att Eva Tjärnström knappast hade ställt upp om hon inte föreslagits som ordförande även om Tjärnström inte ställt det som ultimatum.

Tommy Berger säger att han respekterar valberedningens förslag och att valberedningen gjort en ”helhetsbedömning”.

Peter Hasch (S), ordförande för socialdemokraterna i Gävle, trodde att Berger skulle föreslås som ordförande i landstingsstyrelsen.

– Men det här är helt okej, säger han.

Mer läsning

Annons