Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåringar får ny ungdomsgård i centrum

Det blir en ny ungdomsgård i centrum efter Block 17. Gården ska rikta sig främst till tonåringar, men var den ska ligga är inte klart än.


– Vi ska se till att den inte hamnar någonstans runt Stortorget, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl, s.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat får fritidsgården i centrum, Block 17, behålla sitt kommunbidrag fram till 31 maj 2009. Redan nu startar dock kommunen en utredning för att hitta en ny mötesplats i centrum för ungdomar. Resultatet ska presenteras för kultur- och fritidsnämnden 31 mars.

Utgångspunkten för utredningen ska bland annat vara de intervjuer som gjordes med ungdomar när kommunens nya vision togs fram. Många tyckte då att fritidsgårdarna riktar sig för mycket till de yngsta.

– De som är för gamla för fritidsgården men för unga för krogen vill ha en plats att träffas. Det handlar mer om att skapa en mötesplats än att ha olika aktiviteter, säger Lars-Göran Ståhl.

Lokalerna kan ligga i till exempel Vasaskolan, Heffaklumpen eller Nynässkolan. Det viktiga är att det är någonstans i centrala Gävle, men ändå inte så nära Stortorget.

– Tanken är att det här ska öppna till hösten. Det är därför vi vill ha utredningen klar redan till sista mars, säger Lars-Göran Ståhl.

Diskussioner förs om samarbete med olika aktörer som kyrkan och Gavlegårdarna. Föreningen På rätt väg, som i dag driver Block 17, finns också med, men det är inte säkert att det blir den som får driva den nya ungdomsgården.

Mer läsning

Annons