Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåringar rånade 83-årig kvinna

/
  • Den 83-åriga kvinnan var på väg hem och gick på Norra Fiskaregatan när två tonårspojkar sprang förbi henne och ryckte åt sig handväskan.

En 83-årig kvinna blev i går bestulen på Norra Fiskargatan på Öster i Gävle.
Tjuvarna, två killar i 14-15-årsåldern, ska ha fått med sig en handväska där det låg en plånbok med 1 000 kronor i kontanter och en del kort.
De söktes sedan av polis men kunde inte gripas.

Annons

Händelsen inträffade vid halv ett-tiden på måndagen. Den 83-åriga kvinnan var på väg hem och gick på Norra Fiskargatan när två tonårspojkar sprang förbi henne och ryckte åt sig handväskan. Pojkarna fortsatte västerut på gatan och försvann.
Polis tillkallades och sökte efter förövarna i området. Enligt kvinnan och ett vittne ska den ene av pojkarna ha haft på sig en ljus jacka och den andre en mörk jacka.


Enligt ett av vittnena kan också flera personer ha varit inblandade. Vittnet ska ha sett ett gäng med flera ungdomar i närheten vid tidpunkten då väskryckningen skedde.
Brottet rubriceras troligen som grov stöld eftersom inget hot eller våld förekom.
Efter händelsen hörde polisen en del vittnen.
– Nu ska vi sammanställa förhören. Vi har även en del kvar att höra, säger polisens förundersökningsledare Leif Andersson.

Han konstaterar att den 83-åriga kvinnan blev chockad av händelsen.

För snart två veckor sedan blev en 72-årig kvinna med rollator bestulen på sin handväska när hon gick på Staketgatan i närheten av Vasaskolan i Gävle. Också den stölden skedde på dagtid, vid 14-tiden. Den ensamme tjuven kom över cirka 2 000 kronor i kontanter och en mobiltelefon.

För närvarande finns inget som tyder på samband mellan de båda stölderna, förutom att handväskor med pengar stals i båda fallen.

Mer läsning

Annons