Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppkandidat i SD minns inte om hon röstade

/

Margareta Sandstedt, tvåa på Sverigedemokraternas lista i europaparlamentsvalet och Gävlebo minns inte om hon röstat i de tidigare valen.

Annons

Det är Sveriges radio Södermanland som har gått igenom röstlängder för 366 politiker som ställer upp i årets Europaparlamentsval. Valen som har undersökts är parlamentsvalen år 1999 och år 2004 samt folkomröstningen om EMU år 2003.

Uppgifterna om Margareta Sandstedt har inte Sveriges radio lyckats få fram men hon säger själv till Sveriges radio att hon är osäker på om hon röstade.

–Jag är liksom litet osäker på om jag har gjort det eller inte. Det var ju några år sedan. Jag minns faktiskt inte om jag gjorde det.

Hälften av namnen på Sverigedemokraternas lista röstade varken i Europaparlamentsvalet 1999 eller det 2004.

Men Sverigedemokraterna är inte ensamma om att ha röstskolkat. Åtta procent av de kontrollerade kandidaterna i riksdagspartierna, Junilistan och Sverigedemokraterna struntade i att rösta i det senaste EU-valet.

Bland annat ska inte kristdemokraternas andranamn, Sofia Modig inte har röstat i varken det senaste parlamentsvalet eller EMU-valet. Inte heller Christoffer Fjellner tredjenamn på moderaternas lista ska ha rösta i europaparlamentsvalet 1999.

 

 

Mer läsning

Annons