Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppnamn besökte kamraterna i Gävle

/
  • gunnar hökmark. Moderaternas toppkandidat till Europaparlamentet Gunnar Hökmark besökte Gävle i går och talade inför sina partikamrater.

Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark besökte Gävle i går. Han är Moderaternas toppnamn i det kommande valet, men gjorde inte så mycket väsen av sig för att locka väljare.
– Det är ju klämdag så då måste folk få vila sig lite. Men jag vill träffa så många som möjligt som kan hjälpa mig att föra ut mitt budskap, säger han.

Annons

Gunnar Hökmark tycker att han har fått en hel del gjort under de fem år han hittills har suttit i Europaparlamentet. Bland annat är han stolt över beslut om energimarknaden, forskning och statsstöd.

Han känner sig även delaktig i att ha förhandlat med länder som Rumänien, Bulgarien och Polen så att EU har fått en gemensam klimatpolitik.

– Det har lett till att vi nu har en global klimatagenda som vi inte hade haft utan oss, säger han.

– Det är att Europa och Sverige får en tillväxt av fler jobb. Därför vill jag öppna den inre marknaden så att svenska företag kan delta i offentliga upphandlingar i till exempel Tyskland. Europa ska bli den ledande världsdelen för småföretag.

– Under senaste mandatperioden har jag fixat två nya mandat till Sverige genom Lissabonfördraget. Jag tog strid med mina tyska vänner och vann en ganska argsint och tuff debatt, så att hela vår partigrupp röstade för förslaget. Man måste veta vad man vill och skilja på stort och smått för att jobba effektivt.

– Det är ett val som påverkar förutsättningarna här i Gävle i stort sett lika mycket som riksdagsvalet gör. En viktig fråga är om man ska lagstifta om arbetstiden, som Socialdemokraterna vill. Det tycker vi att man ska göra lokalt och där finns en tydlig konflikt. Valrörelsen handlar mer om sakfrågor den här gången än 2004, och därför tror jag att valdeltagandet kommer att öka, säger Gunnar Hökmark som under sitt Gävlebesök hann träffa dagstidningarnas ledarskribenter, Moderata partikamrater och besökte återvinningsföretaget Dewatech i Fredriksskans.

Mer läsning

Annons