Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trakasserade exet med trädkottar

En 53-årig man åtalas för olaga förföljelse av sin tidigare partner, en 44-årig kvinna. Mannen ska bland annat ha trakasserat henne med kottar och stenar.

Annons

Mannen och kvinnan träffades på sitt arbete för nio år sedan. När relationen tog slut började problemen för kvinnan. Den 53-årige mannen åtalas nu efter nio incidenter på ett drygt år. Han har skrikit okvädningsord till henne, hotat med att döda henne och hött med sin näve mot henne.

I december 2014 ofredade han kvinnan genom att kasta stenar och kottar på hennes lägenhetsfönster och därefter klättra upp på hennes balkong.

Mannen säger i förhören att han gjorde det för att få kontakt med henne eftersom hon ignorerade honom.

Några dagar senare sökte han upp 44-åringen på arbetsplatsen och ställde sig och tittade på henne.

53-åringen ska även ha cirkulerat runt hennes bostad med bil, kört efter henne med helljuset påslaget och pekat finger.

Enligt förundersökningen ska han ha blockerat vägen för kvinnan och skrikit "jag ska köra ihjäl dig" till henne. En annan gång ska han ha försökt backa över kvinnan med sin bil.

Trots att mannen har fått flera förbud mot att kontakta kvinnan har han fortsatt med kontakten och brutit mot förbudet genom att skicka flera sms till henne.

53-åringen erkänner delvis de misstänkta brotten men menar att han aldrig ville skada henne. I förhöret säger att han det är lite svårt att släppa en människa som man varit tillsammans med i nio år.

Mer läsning

Annons