Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre års fängelse för barnvakt som slog tvååring

Gävle tingsrätt dömer en 28-årig barnvakt till tre års fängelse för grov misshandel av en tvåårig flicka.

Annons

Mannen slog flickan flera gånger i ansiktet och lyfte henne i håret.

28-åringen är vän till flickans familj och var barnvakt i samband med att föräldrarna gjorde ett sjukhusbesök i slutet av maj i år. När han skulle tvätta flickan i ansiktet har 28-åringen i förhör berättat att hon började "smågnälla". Han försökte få henne att vara tyst men när det inte gick beskriver han det som att det svartnade för ögonen och han tappade kontrollen.

Han slog flickan upprepade gånger i ansiktet och lyfte henne från golvet i håret flera gånger. Sedan tog han tag i hennes midja, lyfte upp henne i luften, och slängde henne rakt ner i golvet – också det flera gånger.

Flickan fördes med helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala med skallfraktur och blödningar i hjärnan.

Efter att ha fått vård har hon dock repat sig och enligt förhör med en läkare ser det ut som att tvååringen kommer bli helt återställd.

Anledningen till det långa fängelsestraffet är enligt tingsrätten att ett tvåårigt barn har en särskilt skyddslös ställning och svårighet att försvara sig. Rätten anser även att 28-åringen missbrukat det särskilda förtroende det innebär att tillfälligt anförtros vården av ett litet barn.

Mer läsning

Annons