Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre unga åtalas för Brynäsrån

Tre ungdomar, 17, 18 och 15 år gamla åtalades i går för ett av de mer uppmärksammade av de många ungdomsrånen i Gävle i vintras.
De omringade i februari en 17-åring vid Staffansbron och tog mobil och busskort av honom.
Efteråt har de hotat vittnen för att de ska ta tillbaka anmälningarna.

Annons

Polisen bedömde i vintras rånvågen som så allvarlig att de gick ut med ett pressmeddelande för att varna allmänheten att vara försiktig ute på nätterna i Gävle.

Polisen tillsatte en så kallad rånkommission som metodiskt gick igenom vinterns anmälningar. Det visade sig då att det fanns närmare hundra anmälningar om rån, stölder och misshandel ute på gatorna, där både gärningsmän och brottsoffer var ungdomar.

Många av utredningarna är nu klara och ett antal ungdomar har åtalats misstänkt för rån.

När det gäller rånet vid Staffansbron var polisen tidigt klara över vilka de misstänkta gärningsmännen var. Nu återstår tre personer där bevisen anses räcka för ett åtal.

I stämningsansökan finns även ett par fall av övergrepp i rättssak med. Den misstänkte 17-åringen har via telefon och sms hotat ett par vittnen för att de ska ta tillbaka de uppgifter de lämnat till polisen.

15-åringen åtalas även för grov misshandel. I mars högg han en kniv i armen på en person på en hamburgerrestaurang i Gävle.

Mer läsning

Annons